Člověk a jeho svět

Zdravá výživa pracovní list

Identifikátor materiálu: ICT2-3-4

Anotace

Pracovní list, určený k samostatné práci s uvedením, které potraviny jsou důležité pro jednotlivé orgánové soustavy.

Autor

 Mgr. Vlasta Foltová

Jazyk

 Čeština

Očekávaný výstup

Žák se zamyslí nad zdravými a škodlivými potravinami, spoulu s rodiči vypracuje týdenní jídelníček, vhodný pro mladší školní věk.

Speciální vzdělávací potřeby

 - žádné –

Klíčová slova

bílkoviny - tuky - cukry - vlákniny - minerály - vitamíny - jídelníček - potravní pyramida

Druh učebního materiálu

 pracovní list

Druh interaktivity

 Aktivita

Cílová skupina

 Žák

Stupeň a typ vzdělávání

 základní vzdělávání – první stupeň – 2. období

Typická věková skupina

 10 - 11 let / 5. ročník

Celková velikost

74,5 kB – MS Word