Člověk a jeho svět
Zdravá výživa pracovní list
Identifikátor materiálu: ICT2-3-4
Anotace |
Pracovní list, určený k samostatné práci s uvedením, které potraviny jsou důležité pro jednotlivé orgánové soustavy. |
Autor |
Mgr. Vlasta Foltová |
Jazyk |
Čeština |
Očekávaný výstup |
Žák se zamyslí nad zdravými a škodlivými potravinami, spoulu s rodiči vypracuje týdenní jídelníček, vhodný pro mladší školní věk. |
Speciální vzdělávací potřeby |
- žádné – |
Klíčová slova |
bílkoviny - tuky - cukry - vlákniny - minerály - vitamíny - jídelníček - potravní pyramida |
Druh učebního materiálu |
pracovní list |
Druh interaktivity |
Aktivita |
Cílová skupina |
Žák |
Stupeň a typ vzdělávání |
základní vzdělávání – první stupeň – 2. období |
Typická věková skupina |
10 - 11 let / 5. ročník |
Celková velikost |
74,5 kB – MS Word |